Put A Business Announcement Here.

Vragen? Bel ons!

088-53639 48

Nieuws

IT Makkelijker Maken met elk Artikel

blog image

En de prijs voor de meest gebruikte phishing methode is...

March 11, 20242 min read

Als er één ding absoluut zeker is als het gaat om het beschermen van je bedrijfsgegevens, dan is het wel dat je bewust moet zijn van phishingmails.

Allereerst, wat is precies een phishingmail? Zie het als een wolf in schaapskleren, die zich voordoet als legitieme communicatie om nietsvermoedende ontvangers te bedriegen. Deze mails bevatten vaak kwaadaardige links, bijlagen of verzoeken om gevoelige gegevens, allemaal vermomd als een bedrijf of persoon die je al kent en vertrouwt.

En je weet wat ze zeggen: kennis is macht. Een van de beste manieren om veilig te blijven, is geïnformeerd blijven. Dat kunnen we doen door te kijken naar de meest voorkomende phishingmails van het afgelopen jaar.

Er zijn drie hoofdcategorieën van phishing: zwaar, matig en licht.

Zware phishing

De grootste categorie is financieel gerelateerde phishingmails, die maar liefst 54% van de aanvallen uitmaken. Deze e-mails bevatten vaak nepfacturen of betalingsverzoeken, bedoeld om ontvangers te lokken tot het weggeven van financiële informatie.

Daaropvolgend zijn notificatie phishingmails, die 35% van de aanvallen uitmaken. Deze e-mails spelen in op urgentie, met beweringen dat je wachtwoord op het punt staat te verlopen of dat je dringende actie moet ondernemen.

Matige phishing

Document- en voicemailfraude staan hier centraal, goed voor respectievelijk 38% en 25% van de aanvallen. Deze tactieken betreffen misleidende bestanden of berichten ontworpen om je te verleiden je beveiliging in gevaar te brengen.

Lichte phishing

Hoewel minder vaak voorkomend, vormt lichte phishing nog steeds een risico voor mensen die niet weten waar ze op moeten letten. Deze omvatten e-mails gerelateerd aan uitkeringen, belastingen, sollicitaties en eigendommen.

Waarom zou je bezorgd moeten zijn over phishingmails? Slachtoffer worden van deze oplichting kan ernstige gevolgen hebben, waaronder financieel verlies, datalekken en schade aan de reputatie van je bedrijf. Het is essentieel om je medewerkers te onderwijzen over de gevaren van phishing en robuuste cyberbeveiligingsmaatregelen te implementeren om je bedrijf te beschermen.

Bewustzijn en waakzaamheid zijn je beste verdediging tegen phishingaanvallen. Door geïnformeerd te blijven, je medewerkers te trainen en sterke beveiligingsprotocollen te gebruiken, kun je de waardevolle activa van je bedrijf beschermen tegen cyberdreigingen.

phishingcybersecurityemail
blog author image

Olrik Lenstra

Olrik Lenstra is niet zomaar een IT-specialist; hij is een techneut met een visie. Olrik de trotse eigenaar en de technische kracht achter Lenex IT. Met het motto "Maak IT Makkelijker", streeft Olrik ernaar om de digitale wereld toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken voor zijn cliënten.

Back to Blog